Varukorg

5% på Redskapsbodar

,

Attefallshuset blev konstnärsateljé

Mats hittade stugan med det perfekta ljusinsläppet

Mats och Ann hade tänkt sig en friggebod på 15 kvm. Men när de besökte utställningen hos Vibostugan bestämde sig paret för det 25 kvm stora attefallshuset. 
-Vi fastnade för funkisstilen och den robustare konstruktionen, säger Mats. 

Nu står attefallshuset på familjens villatomt i Magnarp i Vejbystrand dit Mats flyttade från Dalsland för några år sedan. Attefallshuset är en mysig och funktionell byggnad med generösa ljusinsläpp från flera stora fönster och en ytterdörr i glas.

Precis så som Mats vill ha det för att tillsammans med belysning få det där rätta ljuset när han skapar sina akvarellmålningar. 

På väggarna hänger ett flertal av hans verk. Det är akvareller som föreställer byggnader, fönster, bilar och traktorer, bruksmiljöer och natur med mera. 

Underbart ljusinsläpp

Han jobbar som språklärare på ett gymnasium och har målandet som sin stora fritidssysselsättning. I ateljen tillbringar han tio till tjugo timmar i veckan och genom åren har han haft många utställningar. Den senaste på lilla rådhuset i Ängelholm förra året.

-Tanken är att jag med tiden ska ha ateljen öppen för allmänheten säger han. Det var när han flyttade till huset i byn Magnarp som han tyckte att han behövde en egen atelje på tomten och började leta efter vad som skulle passa. En utflykt till Vibostugans utställning i Ambjörnarp gav svaret när paret såg det gedigna Attefallshuset. 

-Det var ljusinsläppet och att den skulle passa in estetiskt på vår villatomt och samtidigt tillgodose mina behov av en atelje. 

Ytterdörr i glas

Med mycket glas, rätt belysning och ljusa färger på väggarna har paret skapat ett rum för skapande verksamhet, men också ett uterum för att träffa vänner.
-Det är bra kvalite rakt igenom och jag är supernöjd med slutresultatet, säger Mats.

Attefallshus i funkis stil

Attefallshus Juni 18
18611
Attefallshus Vibo Juni 18,4
89 466 kr
Attefallshus 25 kvm Vibo Njuta Funkis 25-1 byggsats gästhus gäststuga fritidshus
19802
Attefallshus Vibo Njuta Funkis 25-1
120 170 kr
Attefallshus 25 kvm Vibo Njuta Funkis 25-3 byggsats gästhus gäststuga fritidshus
19804
Attefallshus Vibo Njuta Funkis 25-3
128 096 kr
Attefallshus Jolina 18
18610
Attefallshus Vibo Jolina 18,4
94 335 kr

Relaterade artiklar