Friggebod gym

Det är dags att sluta hitta på ursäkter och börja komma i form. Du kan skapa ett hemmagym i din friggebod. Vi har valt ut friggebodar med bra yta och högt till tak så du ska få plats med din utrustning. Detta är en bra lösning för personer som vill ha träna hemma, men som inte har tillräckligt med utrymme inne i huset. Nu är det dags att komma i form.
Friggebod Elma 15 kvm Funkis Byggsats

Pris

64 334 kr87 334 kr

Förvandla friggeboden till ett hemmagym

Ett hemmagym kan vara en stor investering i din hälsa, men alla har inte utrymmet som krävs. Om du bor i ett hus med begränsat utrymme kan det vara en god ide att förvandla en friggebod till ett hemmagym. Tänk om du hade det perfekta utrymmet för ett fantastiskt hemmagym? Du skulle kunna träna när du vill, direkt på din egna baksida. Här är några tips på hur du kan få ut det mesta av varje kvadratcentimeter!

Vilken utrustning får jag plats med när jag bygger ett gym i en friggebod?

När du har ett begränsat utrymme såsom 15 kvadratmeter gäller det att tänka smart när du väljer ut din utrustning. Du behöver inte dyra multifunktionella maskiner som bara tar plats och som är begränsade i vilka muskler de kan träna utan satsa istället på följande utrustning.

  1. Skivstång
  2. Viktskivor
  3. Squat rack med pull up bar
  4. Justerbar bänk
  5. Justerbara hantlar

Med ovan utrustning kan du träna i stort sett hela kroppen och göra vad många anser vara de viktigaste övningarna. Du får även bra yta för att utföra exempelvis kroppsövningar på golvet eller hoppa hopprep och så vidare.

Hantlar är ett bra verktyg för att skapa variation i din rutin, men de är inte nödvändiga om du inte har utrymme. Men om du skulle vilja addera hantlar köp då justerbara hantlar som brukar sträcka sig från 7-40 kg. Det gör att hantlarna tar minimalt med plats och är lätta att justera beroende på vilken vikt du behöver för övningen.

Du kan ställa dig följande frågor för att avgöra vilken utrustning du kan köpa till ditt hemmagym.

  1. Hur mycket utrymme har jag?
  2. Vilken typ av träning vill du göra?
  3. Vad är din budget?

Ska jag köpa motionscykel eller löpband till hemmagymmet?

Spontant, nej. Som vi nämnt tidigare så måste vi vara smarta med vad vi ställer in i gymmet på grund av det begränsade utrymmet. Vi vill inte att det ska kännas trångt. Springa kan man göra utomhus även om det är bekvämt med att ha ett löpband inne. Vill du trots det ha ett löpband rekommenderar vi istället att gå upp i storlek på själva stugan.