Kolonilott

Om du är trött på din lilla trädgård hemma och längtar efter lite mer utrymme för att få smutsiga händer, varför inte överväga att skaffa en kolonilott? De är fantastiska för blivande trädgårdsmästare som inte har utrymmet som krävs för att odla på hemmaplan. 

Pris

629 kr140 629 kr

Kolonilott – Ett utmärkt sätt att träffas och njuta av friska luften, hemodlad mat och trevliga människor

En kolonilott ger en känsla av gemenskap och kan vara ett utmärkt sätt att träffa nya människor. Och naturligtvis ger de människor möjlighet att odla sin egen mat – som är fräschare och godare än allt du hittar i snabbköpet!

Nedan finns fler fördelar med att äga en kolonilott. 

1. Odla din egen mat
En av de främsta anledningarna till att köpa en kolonilott är att odla sin egen mat. Med en kolonilott kan du odla en mängd olika frukter, grönsaker och örter som är fria från bekämpningsmedel och andra skadliga kemikalier. Dessutom kan du vara säker på att maten du äter är färsk och inte har transporterats långa sträckor.

2. Spara pengar
En annan anledning att köpa en kolonilott är att spara pengar. Färska frukter och grönsaker kan vara dyra, särskilt om du köper ekologiskt. Genom att odla din egen mat kan du avsevärt minska din maträkning varje månad.

3. Motion
Förutom att spara pengar är en annan fördel med att ha en odlingslott att det kan hjälpa dig att få motion. Trädgårdsarbete är en utmärkt form av motion med låg belastning som kan bidra till att förbättra din allmänna hälsa.

4. Träffa nya människor
En annan fördel med att ha en trädgård är att det kan hjälpa dig att träffa nya människor. Kolonilotterna ligger ofta i gemensamma trädgårdar, vilket ger ett utmärkt tillfälle att träffa andra likasinnade personer som är intresserade av trädgårdsarbete och ett hållbart liv.

5. Minska ditt koldioxidavtryck
Slutligen är en annan fördel med att ha en kolonilott att den kan hjälpa dig att minska ditt koldioxidavtryck. Att odla din egen mat kräver mindre energi än att köpa mat som har transporterats långa sträckor. Dessutom kan trädgårdsarbete bidra till att förbättra markens hälsa, vilket bidrar till att binda koldioxid från atmosfären

Hittar du inte vad du söker?

Välj avdelning så får vi dig tillbaka på rätt spår igen.