Varukorg

5% på Redskapsbodar

En kort historia om oss

Vibostugan utvecklar och marknadsför attefallshus, friggebodar, förråd och dörrar. Bolagets marknad är primärt privatmarknaden och camping med inriktning på konsumentledet och ”gör-det-själv-kunderna”. Företagets produkter finns representerade på flertalet av de större bygghandelskedjorna. Allt virke kommer från de svenska skogarna och är PEFC-certifierat. Husen är enkla att montera och levereras i färdiga väggsektioner och gavlar.

Vibostugan är en kund och marknadsorienterad leverantör med ständig produktutveckling som erbjuder produkter med hög kvalité och som alltid levereras i tid till rätt pris.

Historik

Vibo startades 1961 i Tranemo av Sonny Bertilsson, Leon Andersson och Waldemar Josefsson. Sonny Bertilsson driver företaget än idag. Till en början tillverkades träull, men då fabriken brann ner 1969 byggde man istället upp ett företag som specialiserade sig på trädgårdsprodukter och panel. 1981 tog man med friggebodar och förråd i sortimentet, vilket tillverkades av Stevert i Ambjörnarp. 1 juli 2006 slogs Jabo och Stevert ihop och blev då ett komplett företag med ett brett utbud av träprodukter för inne- och utemiljö. 

Tillverkningen omfattade även då ett varierat utbud av fritidshus och garage. Huvudkontoret och produktionen var beläget i Ambjörnarp och 2008 byggdes ett nytt logistikcenter i Tranemo där alla transporter utgick ifrån. 2015 såldes logistikcentret och försäljningsdelen av Jabo till NRI och dom bildade då Jabo Nordic. Kvar är tillverkningsdelen i Ambjörnarp som alltid vurmats av Sonny och får då påpassligt byta namn till Vibostugan och i folkmun kallas vi då rätt o slätt Vibo.

Hösten 2017 fick Modulbyggen en ny ägare i Vibovillan i Ambjörnarp AB. Ett företag med snarlik verksamhet som den vi själva bedriver. Dessutom ett företag med mycket långerfarenhet, de grundades redan 1961.

Man hade haft samarbete sedan en tid tillbaka och såg möjligheter till synergieffekter. Båda parter tyckte att sammanslagningen kändes naturlig. Man blev både starkare och flexiblare då man nu kan hjälpas åt vid produktionstoppar. 

Två företag blir ett

I början av 2022 så slog man ihop de båda bolagen och bildade ett gemensamt bolag där Vibovillan i Ambjörnarp överlåts till systerbolaget Modulbyggen Normstahl AB. 

I fortsättningen kommer man heta  Vibo-Modulbyggen AB (556313–0961) och har sätet i Ambjörnarp.

För dig som kund kommer det kanske inte märkas så stor skillnad då Vibostugan och Modulbyggen även i fortsättningen kommer vara två separata starka varumärke som tillverkar samma uppskattade och gedigna produkter, och utvecklar nya produkter precis som han alltid gjort.

Sammanslagningen är naturligt steg att ta efter att Vibostugan köpte Modellbyggen 2017.