Inspiration & Färgsättning

Våra hus levereras omålade, så kolla med din färgbutik hur du på bästa sätt tar hand om träfasaden.  Tänk på att det ska passa in i din miljö och med omgivningen när du väljer kulör.  Hur man färgsätter och lyfter fram olika detaljer kan förändra en hel del och har stor betydelse för helhetsintrycket.

Vitt är fräscht och känns rätt i tiden. En klassisk rödmålad stuga är det många som gillar och är alltid ett säkert val. Det är mer ovanligt att måla huset blått. Nyanser är viktiga och det blå får inte bli skrikigt. Men med  en vacker gråblå nyans blir huset smakfullt och ger ett sobert intryck.
Vit: NCS S 0502-Y Röd: NCS 4050-Y80R Blå: NCS S 5020-R90B

Våga göra något lite annorlunda. Här har den stående panelen har fått en avvikande färg. En ljusgrå nyans som drar åt det varma hållet. NCS S 2002-Y50R Övrigt är målat vitt: NCS S 0502-Y.

På 60-talet vågade man vara lekfull när man färgsatte huset. Gavelspetsar i en färg och övriga husväggar i en annan. Här har vi valt två matchande kulörer av grågröna nyanser. De tvärgående brädorna upptill har fått en mörkare färg.
Ljusgrå: NCS S 1005-G50Y Mellangrå: NCS S 2005-G50Y

Ett modernt och monokromt utseende skapar man med en enhetlig färg på hela huset. Både panel, vindskivor och foder har fått samma nyans.
NCS S 1502-Y