Varukorg

Spabad för utomhusbruk

Spabad för utomhusbruk har blivit ett populärt val och erbjuder ett avkopplande och trevligt sätt att koppla av och njuta av den där stjärnklara himlen. Spabaden erbjuder många fördelar, bland annat deras förmåga att behålla värmen även i kallt väder, perfekt för vårt nordiska klimat. Dessutom kräver de minimalt underhåll och är lätta att använda, vilket gör dem till ett praktiskt val för de flesta.

Products not found

Fördelar med spabad

Det finns många fördelar med att ha en bubbelpool hemma. Sådana fördelar är bland annat bättre avslappning, stresslindring och lindring av muskelsmärtor. Spabadet kan också bidra till att lindra vissa hälsoproblem, t.ex. sömnlöshet och högt blodtryck, vilket gör dem inte bara till en njutning för kroppen utan också för själen och andan.

Dessutom är bubbelpooler ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid med sina nära och kära eller helt enkelt koppla av efter en lång dag på jobbet. Och även om den initiala kostnaden för att köpa och installera ett bubbelbad kan verka oöverkomlig till en början, är det faktiskt en värdefull investering som man kan njuta av i många år framöver. Så om du funderar på att investera i ett för ditt hem, tveka inte – fördelarna med bubbelpooler talar för sig själva!

Vi har listat några av dom nedan.

Behaglig avkoppling och massage

Ett bubbelbad kan ge den perfekta miljön för behaglig avkoppling och massage. Vattnets värme hjälper till att slappna av i musklerna, och jetstrålarna kan hjälpa till att släppa spänningar. I en upptagen värld kan det vara lätt att glömma bort att ta sig tid för sig själv. Att ta ens några minuter för att koppla av i en bubbelpool kan dock göra stor skillnad för vårt välbefinnande. När vi är avslappnade har vår kropp bättre förutsättningar att läka och reparera sig själv. Så nästa gång du känner dig stressad, varför inte ta en paus och njuta av en behaglig avkoppling och massage i ditt bubbelbad? Du kommer att bli glad att du gjorde det!

– Det kan hjälpa till att förbättra din cirkulation

– Det kan bidra till att förbättra din sömnkvalitet

– Det kan bidra till att minska inflammation

Perfekt sätt att umgås på

En bubbelpool är inte bara en fantastisk plats för avkoppling, men att ha ett sådant spa i hemmet är också ett utmärkt sätt att umgås med familj och vänner. De allra flesta spabad har plats för flera personer samtidigt, vilket innebär att du kan kombinera umgänge och social samvaro med avkoppling och sinnesfrid.

Passar även mindre ytor

Spabad är perfekt även för mindre utrymmen. Spabad är inte alls lika stora som exempelvis en pool, de är mycket bekvämare och lättare att placera, samtidigt som de ger dig en liknande poolupplevelse. Spabad finns i alla former och storlekar, så du kan lätt hitta ett som passar din budget och dina utrymmesbegränsningar. Dessutom har bubbelpooler en mängd olika funktioner som pooler helt enkelt inte kan erbjuda, t.ex. massagestrålar och inbyggda högtalare. Så om du letar efter ett roligt och avkopplande sätt att tillbringa tid hemma är en bubbelpool definitivt värd att överväga.

Spabad anpassade för nordiskt klimat – bada året runt

Våra bubbelpooler gör det möjligt att bada året runt. Detta beror på att våra spabad är anpassade för nordiskt klimat, vilket innebär att de är 3-skiktsisolerade med luftspalt emellan. Även bottnarna har extra isolering. Detta håller värmekostnaderna nere och ser också till att badet alltid är klart när du är på badhumör. Att bada i en badtunna är inte bara trevligt, utan kan också vara bra för hälsan. Med rätt skötsel kommer ditt bubbelbad att ge dig många år av glädje.

Viktiga underhållstips för att hålla ditt spabad i toppskick

Spabad för utomhusbruk är ett utmärkt sätt att njuta av utomhusmiljön och samtidigt koppla av i varmt, bubblande vatten. Spabadet kräver dock underhåll för att hållas rent och säkert.

En viktig aspekt av underhållet av spabadet är att byta vatten. Beroende på hur ofta spabadet används bör vattnet bytas två till fyra gånger per år. När det är dags att byta vatten kan du helt enkelt fylla på med vanligt vatten från trädgårdsslangen. Var noga med att följa instruktionerna och tillsätta rätt mängd klor. För lite klor skapar en smutsig miljö där bakterier kan trivas. För mycket klor kan dock vara skadligt för huden. För att minska risken för att bakterier sprids i vattnet rekommenderas att användarna duschar innan de går in i spabadet. Genom att följa dessa enkla tips kan du njuta av ditt spabad utomhus utan bekymmer!

När du byter vatten är det viktigt att passa på att rengöra rören och filtren  för att hjälpa till att förhindra proppar och korrosion. Detta kan göras med hjälp av särskilda produkter som är avsedda för detta ändamål, t.ex. rörrengöringsmedel och klor. Dessutom är det viktigt att regelbundet kontrollera pH-värdet och vattenkvaliteten med hjälp av verktyg som testremsor eller monitorer.

Installation av spabad

Många tror att det är en komplicerad och tidskrävande process att installera ett spabad, men det är faktiskt enkelt. Spabadet levereras kompletta, färdiga att installeras. Det viktigaste att tänka på är att spabadet måste placeras på ett plant underlag. En lämplig yta är ett trädäck eller marksten (aldrig direkt på en gräsmatta). När platsen har bestämts kan spabadet flyttas på plats och fyllas med vatten. Observera att alla elektriska anslutningar måste utföras av en behörig elektriker.

Relaterade artiklar