Varukorg

5% på Redskapsbodar

,

Hur lång tid tar det att bygga ett attefallshus på egen hand?

Vårt mål är att det ska vara enkelt att montera ett attefallshus från Vibostugan. Är du någorlunda händig så kommer du och en kompis lösa det galant med våra byggbeskrivningar. Annars kanske det behövs en mer erfaren snickare till hjälp.

Beräkna två till tre dagar om ni är två som snickrar förutsatt att grunden redan är på plats.

Anledningen till att man vill vara två personer som hjälps åt att bygga är att det är lättare att hålla saker och ting på rätt plats. Väggmodulerna kan vara otympliga att bära på egen hand.

Nedan följer ett par tips man kan tänka på för att få en så smidig byggprocess som möjligt.

1. Se till att du har en bra och stabil grund

Att skapa en solid och jämn grund är en av de mest kritiska faserna i byggandet av ett attefallshus. Det finns flera metoder för att åstadkomma detta. Det bästa tillvägagångssättet beror på de specifika omständigheterna. Du kan läsa med om vilken grund man ska välja här.

En bra grund ger stabilitet, enkel montering och långvarig hållbarhet. Motsatsen inträffar med en dålig grund. Det innebär ytterligare belastning på konstruktionen och minskar dess livslängd. Samtidigt som det genererar andra problem som att öppna eller stänga fönster och dörrar.

2. Montera väggmodulerna i rätt ordning och börja med ett hörn

Det är viktigt att börja med ett hörn eftersom det hjälper till att hålla väggarna och vinklarna raka. Om du inte börjar i ett hörn kan väggarna hamna snett, vilket kan vara väldigt frustrerande att åtgärda senare. Dessutom blir det mycket svårare att montera väggmodulerna på rätt sätt om de inte ligger i en rak linje.

3. Kontrollera med vattenpass ofta

Det är viktigt att kontrollera väggarnas och bjälklagens nivå med ett vattenpass. Det kommer hjälpa dig till att undvika många problem i framtiden. Har du möjlighet att använda ett längre vattenpass ska du definitivt göra det. Finns det inte så rekommenderar vi att köpa ett eftersom det ger en mer exakt avläsning. Kolla med din lokala bygghandlare så hjälper dom dig hitta rätt.

4 Ta dig tid för varje steg

Stressa inte igenom något steg i byggprocessen. Det slutar ofta med att man gör något fel och då tar det oftast längre tid att reparera i efterhand. Man ska komma ihåg att bygga ett attefallshus är ett stort projekt för de flesta av oss. Men det är definitivt möjligt att göra det på egen hand om du har tålamod och tar dig tid. Se bara till att du följer instruktionerna så ska det gå bra. Lycka till!

Klicka här för att läsa vår guide om hur du steg för steg bygger ett attefallshus.

Relaterade artiklar