Inreda på 25 kvm – tips & idéer

FRIHET PÅ 25 kvm! Mer utrymme för tonåringen – attefallshuset är en smart och smidig lösning!

Att bygga attefallshus och friggebod från Vibostugan går snabbt och smidigt tack vare att stugorna levereras som byggsatser med färdiga väggsektioner och gavelspetsar. Inred ett mysigt tonårsboende på 25 kvadrat eller bygg och inred attefallshuset som gäststuga, ateljé, skrivarstuga, ett generationsboende eller vad nu behoven kan vara. 25 kvm rymmer mer än man kan tro med smarta och flexibla lösningar.  Tonårslyan är inredd med ett vardagsrum på 10 kvm, sovrum ca 8,5 kvm och badrum ca 3,5 kvm. Här får man plats med både en mysig soffa, barbord och stolar som mat/fikaplats samt skrivbordsplats. Sovrummet med en 140 bred säng har även  plats för  garderobenhet 150×44, där man med fördel väljer skjutdörrar för att utrymmets skull.  Vi har skissat på en inredning i grå, blå och bruna nyanser som blir effektfullt och spännande och skapar en mysig stämning. Väggarna i en mörk gråblå nyans (exempelvis Lady Pure color ”Industrial blue”) och trägolv i grå toner är både trendigt och tidlöst. Klinkergolvet i badrummet med varannan ruta i grått följer upp med trägolvets kulör. Vitt kvadratiskt kakel på väggarna. Bordsskivorna i trä harmonierar med läderpuff och andra inredningsdetaljer och sängtextil i blått och beigerosa tar fint upp färgtonerna. Soffa i varmvitt är neutralt och gör det lätt att variera textiler.

Inredning attefallshus 25 kvm

Låt sängen bli en soffa under dagen och förvara sängkläderna i lådhurtsar på hjul under. Skärma av med draperi för att skapa fler ”rum” i attefallshuset. Möblera med nätta, flexibla möbler.

Inred med en färgskala som är enhetlig och inte innehåller för många nyanser. Vita väggar gör rummet större och gärna golv och tak i en ljus nyans så att det blir homogent. Håll gärna bord och stolar i samma ton och sedan kan man addera sin favoritfärg som en accent i textiler och prylar.

Få plats med mycket på liten yta. Hyllor uppåt väggarna och många krokar att hänga grejer på, både ute och inne. Boxar och korgar att förvara småsaker i.

Förvaring runt om på alla väggar. En hobbyverkstad där du får plats med ”allt”. Hyllor och lådor som håller ordning på sakerna. En verktygstavla med krokar och plockbackar, där varje sak har sin plats.