Inredningstips för attefallshus

Att inreda en stuga på 25 kvadratmeter kan vara en utmaning. Det är inte alltid lätt att få dem att kännas mysigt och inbjudande, men som tur är har vi några inredningstips som hjälper dig på rätt spår. I detta inlägget kommer vi dela ett par riktlinjer som kommer få dig på rätt väg och förhoppningsvis ge dig några bra inredningsidéer. 

Innehållsförteckning

Inredningstips för tonårslyan (Exempel)

Tonårslyan är inredd med ett vardagsrum på 10 kvm, sovrum ca 8,5 kvm och badrum ca 3,5 kvm. Här får man plats med både en mysig soffa, barbord och stolar som mat/fikaplats samt skrivbordsplats.

Sovrummet med en 140 bred säng har även  plats för  garderobenhet 150×44, där man med fördel väljer skjutdörrar för att utrymmets skull. 

Vi har skissat på en inredning i grå, blå och bruna nyanser som blir effektfullt och spännande och skapar en mysig stämning. Väggarna i en mörk gråblå nyans (exempelvis Lady Pure color ”Industrial blue”) och trägolv i grå toner är både trendigt och tidlöst. ‘

Klinkergolvet i badrummet med varannan ruta i grått följer upp med trägolvets kulör. Vitt kvadratiskt kakel på väggarna. Bordsskivorna i trä harmonierar med läderpuff och andra inredningsdetaljer och sängtextil i blått och beigerosa tar fint upp färgtonerna. Soffa i varmvitt är neutralt och gör det lätt att variera textiler.

Inredning attefallshus 25 kvm

Använd naturligt ljus

Utnyttja fönster så mycket som möjligt. Att få in naturligt ljus är en klar fördel när det gäller små utrymmen och man brukar säga att ju mer naturligt ljus, desto bättre!

Om du inte har några fönster eller om det inte kommer tillräckligt med solljus genom dem kan du vara kreativ med speglar. Placera en på väggen mittemot fönstret och använd den som en förlängning av rummet.

Använd färger sparsamt och klokt

Begränsa antalet olika nyanser i ett rum till tre eller max fyra så att det inte börjar se ut som om en regnbåge som kastats upp.

Tänk på vilka färger du väljer. Använder du exempelvis vit färg på väggarna så känns rummet större. Golv och tak ska då också vara i en ljus nyans så att det blir homogent. Håll gärna bord och stolar i samma ton. Vill man sedan sticka ut med sin favoritfärg kan man med fördel vara lite mer vågad när man lägger till kuddar textilier.

Den traditionella skandinaviska färgsättningen blir alltmer populär runt om i världen, och det är med goda skäl. De dämpade färgerna skapar ett vackert gemensamt tema i rummet där detaljerna får ett tillfälle att sticka ut och lysa upp. Lägg till exempel till en färgglad vas för att bryta upp.

Men som tumregel kan det vara en ide att begränsa antalet olika nyanser i ett rum till högst tre eller fyra, så att det inte blir för spretigt.

Hitta lugnet med svala färger som är ton i ton

Det bästa sättet att uppnå en lugn och avslappnad känsla i ett rum är att använda färger som är nedtonade och saknar kontrast. Kallare nyanser som blått och grönt är en idealisk palett. Dessa färger är mer lugnande än varma röda och orangefärgade färger som skapar spänning i stället för avkoppling.

Skapa en ombonad känsla med mörka färger

Om du vill skapa en mysig atmosfär i ditt hem är mörka färger det bästa valet. Ett mörkare rum kommer dock att kännas mindre men istället mer inbjudande och välkomnande med sin varma omfamning.

Textil gör det mysigt

Mjuka färger och textilier är den självklara grunden för en mysig plats. En vacker matta att låta fötterna röra vid efter en lång dag och sängkläder av hög kvalitet att mysa i är ett viktigt första steg.

Varför inte addera en mysig pläd på sängen att ta fram när temperaturen sjunker? Arbeta med lager på lager!

 

Gröna växter skapar en lugn atmosfär

För att få ditt hus att kännas mer som ett hem så finns det många sätt att skapa en avkopplande atmosfär. Att lägga till växter och blommor är ett av de enklaste knepen.

Ta in naturen inomhus genom att använda växter och blommor där det är möjligt. Detta kommer att hjälpa till att skapa en avkopplande atmosfär. Ett av de enklaste knepen för att skapa en avkopplande oas i din stuga är faktiskt att placera gröna växter i rummet.

Placera en stor krukväxt på golvet för att få ett inbjudande utseende. Eller varför inte köpa några av säsongens vackraste snittblommor och ställ dem i en fin vas bredvid sängen.

Använd multifunktionella möbler för att spara plats

Val av möbler är också en viktigt när det gäller små utrymmen. Du kan till exempel överväga att använda möbler som kan tjäna flera olika syften. Låt sängen bli en soffa under dagen och förvara sängkläderna i lådhurtsar på hjul under sängen. 

Få plats med mycket på liten yta. Hyllor uppåt väggarna och många krokar att hänga grejer på, både ute och inne. Boxar och korgar att förvara småsaker i.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest

Relaterade artiklar

Byggsatser som är enkla att montera

Vi levererar svensktillverkade attefallshus och friggebodar med hög kvalité som samtidigt är enkla att montera. 

vibostugan.se

Våra favoriter